10 Ideja Za Uređenje Dečije Sobe

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uređenje dečije sobe je zadatak koji pre svega zahteva maštu, zatim prikladan raspored koji će doneti najbolje rezultate sa maksimalnim iskorišćenjem prostora, i postizanje sklada u prostoru. Izdvojili smo 10 simpatičnih ideja za uređenje dečije sobe koje Vam mogu biti od pomoći prilikom rešavanja ovog zadatka. Bez obzira na to da li u sobi treba da boravi jedno ili troje dece sigurni smo da ćete ovde pronaći odgovarajuću ideju koju možete modifikovati upotrebom različitih boja i dezena i prilagoditi uzrastu svojih mališana.

Dečija soba maštovito oslikana sigurno će se svideti klincima. Razni su motivi kojima možete ukrasiti zidove pa čak i oslikati kartu sveta ili  nebo. Zidove i plafon obojite plavom bojom, zatim belom iscrtajte oblake i dodajte balon u letu ili avion. Možete oslikati i noćno nebo sa gomilom zvezda i planeta, mada će tamne boje vizuelno umanjiti prostor i nisu preporučljive za dečiju sobu, pa ako se odlučite za ovu varijantu, oslikajte samo jedan zid ili plafon.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 1

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 1

 

Ako nebo deluje monotono, oslikajte zidove dečije sobe motivima iz džungle. Nacrtajte drveće, lijane, životinje, a možete ucrtati i mesto na kome se nalazi blago ili šta god je detetu interesantno. Uz ovako zanimljive zidove, nameštaj u dečijoj sobi može biti vro jednotavnih linija, a soba će ipak biti ineresantna.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 2

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 2

Soba sa belim zidovima i potpuno belim nameštajem, izgledaće vrlo interesantno ako zidne površine ukrasite nalepnicama sa interesantnim motivima i bojama ili ako sami nacrtate zanimljive zidne „tetovaže“.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 3

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 3

Ukoliko želite da klincima napravite pravo carstvo za igru napravite kućicu za skrivanje koju ćete postaviti iznad kreveta. Svako dete bi volelo da ima kućicu na drvetu kao što imaju junaci iz crtanog filma, pa ukoliko nemate dvorište, idealan način je da kućicu ili šator namestite u sobi.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 4

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 4

Idealno rešenje za sobu koja se nalazi u potkrovlju a namenjena je za troje dece jeste piramidasti raspored kreveta. Na ovaj način ćete dobro iskoristiti prostor malih dimenzija, a usput dobiti zanimljivo dizajniranu dečiju sobu.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 5

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 5

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Prilikom uređenja dečije sobe malih dimenzija, naročito treba voditi računa o dobrom iskorišćavanju prostora. Ukoliko krevet odignete ispod njega se može naći radni deo, kutak za igru ili kutak koji će predstavljati dnevni boravak u dečijoj sobi. Umesto klasičnih merdevina koje vode do kreveta za spavanje, mogu se napraviti stepenice čija će unutrašnjost u vidu fioka služiti za odlaganje stvari.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 6

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 6

Za uređenje dečije sobe koja je namenjena dečaku i devojčici najbolje je koristiti jednu boju kao osnovu kojom će biti obojeni zidovi i drvenarija, a kombinovati druge dve boje kako bi se podelili predmeti koji pripadaju svakome ponaosob kao što su krevet, stolice, prekrivači ili plakari.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 7

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 7

Još jedan dobar način za uštedu prostora u dečijoj sobi jeste da plakari budu viseći. Na ovaj način plakari i police neće opteretiti površinu poda već samo zidne površine, dok ispod njih mogu biti postavljeni radni deo, krevet ili kutak za igru.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 8

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 8

Jedinstvena prostorna celina dobija potpuno drugačiji izgled kada se nivoima ili bojama vizuelno podeli na namenski određene delove. Ukoliko se prostor podeli nivoima tako da se dobije prostor za spavanje, prostor za učenje i prostor za dnevne aktivnosti i druženje, boje se mogu koristiti namenski da skladno objedine prostor u celinu.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 9

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 9

Dečija soba opremljena nameštajem jednostavnog dizajna i klasičnih linija zanimljivije će izgledati upotrebom pastelnih tonova vedrih boja poput zelene, žute ili narandžaste. Velike površine oplemenjene svetlim tonovima odaju jednostavnost i sklad prostora.

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 10

Ideje Za Uređenje Dečije Sobe 10

Neka od ovih 10 ideja će Vam sigurno biti korisne za uređenje dečije sobe. Naravno uz malo Vaše kreativnosti i mašte možete dodati ili na različite načine uklopiti određene elemente tako da u potpunosti odgovaraju prostoru i uzrastu dece.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *