Božićne Dekoracije Dvorišta

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Božićne dekoracije su divan način da iskažete svoju kreativnost i maštovitost. Ukoliko imate dvorište ili terasu, posvetite i tom prostoru pažnju pred praznike. Iako su radnje ispunjene ukrasima za božićne, odnosno novogodišnje dekoracije,  možete se poigrati pa ih napraviti sami.

Ukoliko imate veliku jelku u dvorištu, poznato Vam je koliko ukrasa je potrebno za njeno dekorisanje, pa i koliko novca treba da izdvojite za ulepšavanje takve jelke. Ako biste voleli da pored svih prazničnih troškova malo  prištedite a da Vaše božićne dekoracije ipak budu raskošne, nudimo Vam nekoliko ideja „Uradi sam“ koje jednostavno možete primeniti i ulepšati prostor.

Uradi sam – Novogodišnji Ukrasi Od Plastičnih Flaša

Vrlo zanimljive novogodišnje ukrase možete napraviti od plastičnih flaša koje se koriste kao ambalaža za sokove. Zavisno od ideja i mašte možete koristiti flaše na mnogo načina, a mi vam ovom prilikom otkrivamo kako da napravite zvončiće i dekorativnu loptu od plastičnih boca.

Za zvončiće od plastične flaše potrebno je da isečete gornje delove dve plastične boce, zatim da te delove operete i osušite, a nakon toga ih obojite bronzanim premazom, flomasterima za plastiku ili klasičnim markerom. Najbolje je da plastiku obojite sa unutarnje strane kako se boja ne bi skidala.Kada se boja osuši možete dodatno dekorisati zvončiće a zatim kroz dva novogodišnja ukrasa u obliku lopte provucite ukrasnu trakicu ili tanju vunicu. Trakicu provucite kroz otvor na flaši tako da ostavite deo trakice da viri preko otvora a zatim učvrstite tako što ćete staviti zatvarač i dobro ga zategnuti. Kada ukrasite flaše i stavite loptice na sredini tako da one delimično vire iz zvona, povežite vrhove obe flaše lepljivom trakom ili kanapom i stavite čupavi ukras za jelku tako da se traka ili kanap ne vide.

Zvoncici od plasticnih flasa - Bozicne dekoracije dvorista

Da biste napravili dekorativnu loptu od plastičnih boca potrebno je da sakupite dosta plastičnih boca od kojih ćete upotrebiti samo dno. Neophodno je da boce koje koristite imaju jednake donje delove koji kad se iseku podsećaju na cvetić. Cvetiće koje ste isekli obojite bronzanim premazom ili flomasterom sa unutarnje strane i ostavite da se osuše.

Pored donjih delova plastične flaše, potrebna vam je i lopta koju ćete dekorisati i najjednostavnije je koristiti stiropornu loptu ali možete i napraviti loptu od recikliranog papira. Ukoliko imate loptu od stiropora nakon sušenja, cvetiće samo zalepite po lopti lepkom koji se može koristiti za lepljenje stiropora. Ako ipak želite da napravite loptu, potrebno je da u staru plastičnu posudu natopite malo usitnjenog papira od starih novina sa nekoliko kašika lepka za papir i malo vode. Dobro natopite papir a onda zamesite smešu od koje ćete oblikovati loptu.

Potrebno je da imate gumenu loptu ili poluloptastu činiju obloženu alu-folijom koja će biti modla. Obložite modlu papirom i dobro pritisnite papir na svakom mestu kako biste istisli višak vode. Ukoliko koristite loptu kao modlu, obeležite sredinu koja će deliti dve polulopte koje ćete kasnije spojiti lepljivom trakom. Ostavite masu da se dobro osuši preko noći ili ceo dan, a zatim napravite obruč od kartona po prečniku lopte i na njega nalepite dve polulopte koje ste dobili od recikliranog papira. Na kartonu napravite dve rupice kroz koje ćete provući parče kanapa za kačenje lopte. Loptu prekrijte alu-folijom tako da kanap za kačenje viri iz folije i nalepite cvetiće od plastičnih flaša. Zatim dekorišite loptu po želji mašnama i ukrasnim trakama.

Ukrasna lopta od plasticnih flasa

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uradi sam –Svetlucavi  Ukrasi Od Leda

Božićne dekoracije dvorišta ili terase će biti potpuno originalne i savršeno će se uklapati u zimsku idilu ako ukrase napravite od leda. Ukrasi od leda se jednostavno prave, jedino što je neophodno za njihov opstanak jesu hladni dani.

Za pravljenje ukrasa od leda, potrebno je da sipate vodu u plastičnu posudu za pravljenje leda i da u svaki oblik stavite ukrasni končić kojim ćete kasnije okačiti ukras. Ukoliko želite obojene ukrase, možete u vodu doliti nekoliko kapi boje za kolače. Ako želite ukrase većih dimenzija nego što su modlice za led, možete upotrebiti bilo koju plastičnu posudu koja ima interesantan oblik, modlicu za igranje u pesku ili dno plastične flaše iz koje ćete dobiti ledeni oblik cveta.  Posudu sa vodom stavite u zamrzivač ili ledaru i ujutru ćete imati potpuno originalne ukrase za novogodišnje dekoracije terase ili dvorišta.

Uradi Sam - Ukrasi Od Leda Za Originalne Novogodisnje Dekoracije

Uradi sam – Ukrasi Od Krpica

Ukrasi od krpica su idealni za velike dvorišne jelke, ali mogu poslužiti i za venac na vratima, kao i za sobnu jelkicu. Da biste ih napravili potrebno je malo krpica (oštećena garderoba, ostaci platna), malo vate ili piljevine za punjenje ukrasa, makaze i malo umeća iglom i koncem.

Ako želite ukras u obliku srca nacrtajte na platnu dva jednaka srca, isecite po linijama koje ste iscrtali i spojite iglom i koncem ove dve strane tako da dobijete jedno srce koje ćete napuniti vatom. Prilikom šivenja zastanite kada Vam ostane još 3 cm neopšivene ivice, kako biste kroz rupicu napunili ukras. Kada ubacite vatu, prišijte i ostatak ruba kako biste zatvorili ukras. Za interesantnije ukrase od krpica koristite platno sa šljokicama, ili našijte perlice po obodu ukrasa.

Uradi Sam - Bozicne Dekoracije Dvorista

Uradi sam – Ukrasi Od Šišarki

Šišarke i zimzeleno granje su simbol božićne dekoracije, a ukrasi od njih se jednostavno prave. Povežite nekoliko zimzelenih grančica ukrasnom trakom ili napravite venac za vrata. Šišarke pričvrstite za grane strunom ili tankom žicom. Kako bi šišarke kao novogodišnji ukras izgledale interesantnije, možete ih sprejem prefarbati u zlatnu ili neku drugu boju.

Prepustite se mašti i uživajte u osmišljavanju i kreiranju novogodišnje dekoracije dvorišta. Poigrajte se materijalima koje imate u kući, a koji će uz malo lepih ideja dobiti potpuno novu i interesantnu formu. Bilo da koristite vunicu, tkanine, plastiku, staklo ili testo, uz maštovitu ideju i malo truda rezultati će biti dobra zabava prilikom pravljenja i interesantan unikatni proizvod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *