Dekoracija Zidova Oslikavanjem

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Kućne Čarolije su imale zadatak da svojom kreativnošću promene izgled jedne nekada tinejdžersko-buntovničke sobe i pretvore je u moderno uređen ženski kutak. Zidovi su bili u najmanju ruku zanimljivo obojeni u više nijansi, no promena boje i dekoracija zidova doprineli su potpuno novom izgledu prostora.

Ako krečenje prepustite majstorima, potrebno je samo da izrazite svoju želju i zamisao.  No ako rešite da se rekreirate krečenjem i promenom boje na zidovima, nudimo vam nekoliko korisnih saveta. Dekoracija zidova može biti prilično jednostavna jer je uglavnom dovoljno da kupite nalepnice ili tapete i da ih zalepite. Mi smo se ovog puta odlučili za oslikavanje zida, no pre dekoracije, usledilo je krečenje.

Dekoracija Zidova - Uradi Sam

Dekoracija Zidova - Uradi Sam

Pre svega je trebalo promeniti boju zida, odnosno obojiti zidove u belo. Bojenje zida nijansom koja je već korišćena prilikom poslednjeg krečenja ( osvežavanje zida) obično nije problematičan zadatak. Međutim ukoliko treba da crveni, crni ili plavi zid obojite u belo ili neku pastelnu nijansu, pre krečenja morate naneti podlogu kako se ne bi desilo da stare boje prodru preko novih koje nanosite. Zid koji smo mi bojili u belo prethodno je bio obojen kombinacijom crvene, crne i još nekih nijansi, no sve se to podlogom za krečenje savršeno pokrilo.

Kada se podloga za krečenje u potpunosti osušila, obojili smo zidove belom bojom. Nakon sušenja prvog sloja naneli smo drugi sloj polikolora kako bi se u potpunosti izjednačila boja.

Nakon sušenja polikolora, na zidu smo običnom olovkom iscrtali zebraste šare. Za crtanje možete koristiti šablone ili slobodan pokret ruke. Motive odaberite po sopstvenoj želji. Bez obzira na to da li koristite šablone ili ne, obavezno se pre bojenja udaljite maksimalno od zida i pogledajte da li ste zadovoljni radom ili možda treba nešto da popravite.

Kada smo završili sa crtanjem, prionuli smo na bojenje. Dekoracija zida u ovom slučaju bila je osmišlejna kao crno bela kombinacija tako da smo motive zebre bojili rastvorom crnog tonera. Naravno, kombinaciju boja za ovaj ili neki drugi motiv možete odabrati sami. Motive koje ste iscrtali bojite tanjom ćetkicom i vodite računa o tome da je četkica uvek dobro oceđena.

Dekoracija Zidova - Oslikavanje

Dekoracija Zidova - Oslikavanje

Dekoracija zidova crtanjem zahteva malo dobre volje, boje i četkice. Ako uživate u kreativnom radu neka vaš sledeći uradi sam projekat bude ulepšavanje zidova. Za početak dekorišite zid koji ima malu površinu ili neki zid koji nije izložen pogledima gostiju. Da biste bili sigurni da crtež možete ukloniti, možete taj zid nakon nekoliko dana premazati podlogom po uputstvu pa polikolorom kako biste ga vratili u prvobitno stanje. Ukoliko koristite pastelne nijanse za crtanje, lakše ćete ih prekriti kasnije, no ukoliko se odlučite za crnu ili neku jarku nijansku, može se desiti da vam treba dva ili tri premaza da je kasnije vratite u belo.

Kad ste izvršili sve neophodne testove a ukoliko vam se dopadne dekoracija zidova koju ste sami kreirali, ulepšajte ceo stan raznim motivima i nijansama.Podjednako možete oslikavati zidove dnevnog boravka, dečije sobe, predsoblja ili kupatila. Odaberite motive i boje prikladne za određeni prostor i uživajte u kreativnom radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *