Dekupaž Radovi Olgice Buljovčić

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Olgica Buljovčić se iz hobija bavi izradom i ukrašavanjem najrazličitijih dekorativnih predmeta. Svoju kreativnost i umeće ova dama ispoljava izradom i dekoracijom gipsanih figurica, maski, svećnjaka, slova za dekoraciju dečije sobe,  izradom nakita i magnetića. No ono što i sama priznaje, jeste da joj je najveća ljubav dekupaž tehnika, odnosno dekoracija predmeta na ovaj način.

Dekoracija Dekupaz Tehnikom - Olgica Buljovic

Dekoracija Dekupaz Tehnikom - Olgica Buljovcic

Dekupaž je, grubo objašnjeno, tehnika ukrašavanja predmeta lepljenjem papira na prethodno pripremljenu površinu (predmet) koja se nakon nanošenja izrezanih motiva dodatno premazuje lakom. Na ovaj način predmet se može ukrasiti najrazličitijim motivima koji se nalaze na papiru počev od cvetova, preko simpatičnih životinja, junaka iz crtanih filmova,  pa do prazničnih (novogodišnjih, uskršnjih) ili apstraktnih motiva. Mogu se koristiti razne vrste papira, pa između ostalog i specijalne vrste papira napravljene namenski za ovu tehniku.

Olgica u svom radu za dekupaž tehniku koristi sve vrste papira pa i salvete čije je korišćenje u dekupažu toliko popularno da je salvet tehnika od vrste dekupaža prerasla u zasebnu vrstu dekoracije predmeta.

Pored toga što predmenti dekorisani dekupaž tehnikom divno izgledaju i mogu se uklopiti u svaki prostor zavisno od motiva i boja, vrlo je zanimljivo što se na ovaj način dekorisani predmeti mogu grupisati prema motivima. Tako  ćete dobiti komplet koji obuhvata zidni sat, svećnjak, dekorativnu kutiju i podmetače za čaše koji su dekorisani jednakim motivom.

Dekupaz Tehnika - Olgica Buljovic

Dekupaz Tehnika - Olgica Buljovcic

Gospođa Olgica dekoriše dekupaž tehnikom razne predmete koji imaju samo estetsku  ili i funkcionalnu ulogu. Veliki broj svojih radova izložila je na svom blogu Oggy design, a u njenom asortimanu nalaze se služavnici, držači za salvete, kutije za čaj, svećnjaći, podmetači za čaše, dekorativne kutije,  zidni satovi, slike, četke za kosu, ogledala, ramovi za slike, kutije za olovke, nakit i još po koja sitnica ulepšana dekupaž tehnikom.

Dekupaz Tehnika

Dekupaz Tehnika

Iako joj je dekupaž tehnika najveća ljubav, Olgica se bavi i izradom gipsanih figurica, maski, svećnjaka, maštovito dizajniranih slova za ispisivanje imena na zidu i raznih ukrasa za svačiji dom, svaki uzrast i svaku priliku. U svom kreativnom radu pored gipsa koristi i polimiranu glinu i praktično sve vrste masa za modeliranje kao i drvo, šper-ploču i medijapan. Svaki od predmeta koje izradi dekoriše raznim tehnikama, veselim bojama i zanimljivim motivima.

Na nas su najveći utisak ostavili predmeti za čiju je dekoraciju korišćena dekupaž tehnika, ali Olgica Buljovčić je zaista jedna od kreativnih dama sa puno lepih ideja i raznolikih radova. Ukoliko želite da osvežite svoj dom nekim novim dekorativnim predmetom, da obradujete klince maštovito dekorisanim sitnicama ili pak da obradujete dragu osobu zanimljivim poklonom posetite Olgicin blog i pronađite komad po svom ukusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *