Feng Shui Saveti Za Uređenje Poslovnog Prostora

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Feng Shui saveti se podjednako primenjuju na uređenje doma i na uređenje poslovnog prostora. Praktično, ukoliko primenjujete Feng Shui, primenite ga na bilo koji prostor u kome boravite svakodnevno.

Prema Feng Shui- ju poslovni prostor treba da bude prijatan, prostran, dobro osvetljen i uvek provetren. Koja god da je delatnost kojom se bavite, poslovni prostor treba prilikom uređenja i daljeg korišćenja sačuvati od prenatrpanosti pa treba voditi računa o skladištenju robe ili elemenata neophodnih za rad. Takođe su nedopustive gomile nepotrebnog, utrošenog materjala kao i prljavština ili nagomilani otpad. Vlaga u poslovnom prostoru takođe se smatra izuzetno nepovoljnom, kao i preterana buka ili pak promaja. Promaja kroz hodnike iznosi energiju pa su lek za ovo zvončići ili kristali koji će je zadržati Temperatura mora biti prijatna koliko god je to moguće, dok osvetljenje treba da bude prijatno ali ne prejako.

Uređenje Kancelarije

Vrata kancelarije treba da budu zaštićena od šarova, odnosno od pravih linija koje šalju šarove ka njima. Biljke ispred vrata su dobar način da uklonite šarove. Roletne i zavese štite prostoriju od blještave svetlosti koja takođe nije pogodna  ali i od šarova koji dolaze iz okoline.Istureni ćoškovi unutar kancelarije, takođe šalju šarove pa je dobro na njih staviti saksiju sa cvećem.Položaj radnog stola treba da bude takav da gledate ka vratima kada sedite za stolom. Poželjno je da pogledom sa tog mesta možete sagledati celu kancelariju.

Postoje Feng Shui saveti za postavljanje radnog stola u određeni položaj kako bi se postigli određeni rezultati. U tom smislu, radni sto okrenut ka istoku doprineće da budete dinamični i inspirativni, položaj stola ka zapadu donosi vam kreatrivnost i dobre ideje, ka jugu ćete se osećati prijatnije i opuštenije. Ako vam je sto okreniut ka severu, smatra se da ste okrenuti ka uspehu.

Zamena za rotaciju stola ka određenoj strani sveta jeste postavljanje određenog elementa ili predmenta u boji elementa kako bi se postigao efekat jednak postavljanju radnog stola ka određenoj tj, povoljnoj strani sveta: crno ili plavo je zamena za sever, crveno za jug, belo za zapad, biljka ili zeleno je zamena za istok.

Na sopstveni radni sto možete primeniti metod stremljenja pa kua i tako dostići najbolji raspored elemenata koji se nalaze na stolu ali i aktivirati određena polja.  Ukoliko primenite stremljenje pa kua na radni sto, povoljno je da u polju bogatstva postavite nekoliko novćića ili predmet od zlata kako biste aktivirali ovo polje.

Kancelarija mora uvek da bude uredna kako bi energija mogla da se kreće, isto važi i za radni sto. Stolica koju koristite prilikom rada za radim stolom mora da bude udobna.

Feng shui saveti se od davnina u Kini koriste za uređenje poslovnog prostora kako bi se doprinelo srećnim odnosno povoljnim okolnostima za priliv novca i materijalnu sigurnost.

1 Comment

  1. Odlično! Ko želi malo više da zadje u ovu temu preporučujem Altea S.T.
    „FENG SHUI” kompilacija knjiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *