Izrada Torbe Korak Po Korak

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

U želji da pomognemo našoj dragoj čitateljki u izradi torbe, spremili smo detaljno uputstvo za izradu jednog jednostavnog za izradu a vrlo lepog letnjeg modela. Čitateljka nas je zamolila da joj pokažemo izradu vesele torbice koja ima kaiš i dno od istog parčeta materjala, bez rubova. Mi smo prilikom izrade koristili jednobojni materijal, a vi možete upotrebiti dezen koji vam se dopada, ali pri tom za ovakav model torbice odaberite laganu tkaninu.

Kucne Carolije - Torbice

Odabrali smo najjednostavniji metod za kreiranje uradi sam – torbice, tako da nije obavezno veliko umeće da biste napravili svoj unikatni komad. Prvi korak u izradi ovakve tašne jeste iscrtavanje šeme na tkanini. Za iscrtavanje modela koristite kredu ili ugljeni štapić i uvek nacrtajte model većih dimenzija barem za 2cm jer ćete prilikom šivenja toliko izgubiti šavom.

Torba - Uradi sam

Torba - Uradi sam

Pošto se za ovakvu torbu koristi jedno parče tkanine i za dno i za kaiš, morate izjedno i nacrtati i iseći ove šablone, što znači da vam je potrebno najmanje 70cm platna dužinski po jednoj strani. Kada isečete obe strane torbe, spojite ih licem ka licu platna i napravite porub po spoljnjoj ivici modela. Prilikom šivenja spoljne ivice, vodite računa da vam jedno parče platna ne isklizne jer u tom slučaju porub neće biti ravnomeran, a kod ovakve torbe nemate mnogo mesta da grešku ispravite.

Nakon ušivanja spoljne strane, izvrnite model tako da vam lice platna bude vidljivo i porubite unutarnji deo kaiša za rame i sam otvor torbice. Kaiš za rame porubite tako što ćete jednu stranu platna prišiti za drugu. Otvor tašne porubite prema unutarnjoj strani i dodajte čičak traku kako bi se torba zatvarala.

Bros za torbu- Uradi sam

Bros za torbu- Uradi sam

Ukoliko ne koristite čičak traku za zatvaranje torbice, možete upotrebiti neko lepo veliko dugme, preklopnu tkaninu ili pertlice koje će se veziveti u mašnu. Mi smo odlučili da torbu zatvorimo brošem koji smo sami napravili. Za broš je potrebno da imate platnenu traku i zihernadlu. Traku treba prošiti iglom kroz koju je provučen konac i to tako da između uboda igle ostane 1,5 cm kako bi se napravili nabori kad zategnete konac. Kada prošijete traku spojite dva kraja konca tako da dobijete cvetić, i našijte ga na zihernadlu.

Naravno, ovo je jedan od načina kako napraviti broš, ukoliko želite možete upotrebiti druge materjale kao što su perlice, dugmad ili  školjke.

Uradi sam -Izrada torbe

Uradi sam -Izrada torbe

Od vaše mašte i umeća zavisi kakav će biti krajnji rezultat uradi sam torbe koju pravite. Možete došivati džepove, cvetiće ili perle direktno na tkanini ili za izradu tašne koristiti tkaninu sastavljenu iz više različitih krpica. Uživajte u kreiranju svoje unikatne torbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *