Kako Napraviti Prstenje Za Salvete – Dekoracija Salveta

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ukoliko očekujete goste na ručku ili večeri, poželjno je da uredite trpezu i da pored lepo pripremljenog obroka, obratite pažnju i na to da dekoracija stola bude savršena. Pored odabira pribora za jelo, čaša i načina na koji ćete dekorisati i postaviti hranu, dekoracija salveta je vrlo popularna u zadnje vreme pa nemojte zaboraviti na ovaj detalj. Dekoracija salveta se može postići na mnogo načina, ali mi ćemo vam ponuditi nekoliko ideja kako napraviti prstenje za salvete.

Jedan od načina da napravite prstenje za salvete jeste da prsten napravljan od savitljive plastike ili kartona prekrijete satenskom trakom. Ovaj način izrade prstenja je vrlo jednostavan, a u zavisnosti od toga koliko ste maštoviti i spretni, dekoracija salveta na ovaj način može biti vrlo raskošna.

Prsten Za Salvete - Kako Napraviti

Prsten Za Salvete - Kako Napraviti

Da biste napravili ovakvo prstenje potrebno je da lako savitljivu plastiku ili karton isečete na trakice širine 2 do 3 cm i dužine oko 12 cm. Kada isečete trakice potrebno je da od njih napravite prstenje tako što ćete delove trakice spojiti heftalicom ili prišiti iglom i koncem. Zatim početni deo satenske trake zalepite ili prišijte za prsten i nastavite da obmotavate satensku traku oko prstena sve dok ne prekrijete osnovu. Kada završite sa obmotavanjem, pričvrstite kraj satenske trake za prten i na mestu gde je vidljiv rub dodajte dekoraciju od bisera, drvenih perli ili kristala.

Boje satenske trake uklopite sa bojom salveta i bojama koje se nalaze na priboru za jelo i stolnjaku kako bi dekoracija stola bila kompletna.

Kako Napraviti Prstenje Za Salvete

Kako Napraviti Prstenje Za Salvete

Drugi način da napravite prstenje za salvete jeste da upotrebite ukrasnu traku od tila koja na rubovima ima tanku žicu. Da biste napravili prstenje od ovakve trake potrebno je da traku isečete na sitnije trakice dužine od oko 14 cm i da svakoj trakici spojite krajeve pa presavijete žicu ka jednoj strani tako da napravite rub debljine oko jednog centimetra. Zatim presavijte rub koji ste napravili savijanjem žice tako da dobijete dupli rub koji ćete pričvrstiti uz oblik prstena.

Prsten za salvete

Ovako napravljeno prstenje za salvete u zavisnosti od dezena trake ne morate dodatno ukrašavati. Pošto se ove trake izrađuju u raznim dezenima i sa različitim motivima, možete odabrati jednu za pravljenje prstenja za novogodišnje praznike a drugu traku za prstenje koje poslužiti kao dekoracija salveta za dečije proslave. Naravno, boju trake odaberite u skladu sa bojom tanjira i stolnjaka koji ćete koristiti za određenu priliku.

Koju god vrstu prstenja za salvete da pravite, možete ostaviti u zamrzivaču neko vreme pre nego što ih upotrebite za salvete kako bi se dezinfikovali.

Ovo su samo neke od ideja kako napraviti prstenje za salvete koje će učiniti da kompletna dekoracija stola izgleda upotpunjeno. U zavisnosti od toga za koju ćete priliku koristiti prstenje za salvete, odaberite i motive i dekorativne elemente koje ćete upotrebiti za njihovo pravljanje.

2 Comments

  1. molim vas mozete prikazati kako se pravi

    • Jelena, nismo sigurni na koji postupak mislite, ali ćemo se potruditi da postavimo slike detaljnog uputstva vec do sutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *