Novogodišnji Ukrasi Uradi Sam

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Novogodišnja dekoracija je mnogima omiljeni način za beg od rutine i prepuštanje mašti i kreativnosti koja se može ispoljiti na samom dekorisanju ili pak na izradi jednostavnih a lepih unikatnih ukrasa. Neki  novogodišnji ukrasi mogu biti vrlo jednostavno napravljeni sa malo materjala i za kratko vreme, pa vam predlažemo nekoliko zanimljivih ideja za ovogodišnje praznike.

Ukoliko želite da obnovite kolekciju svojih novogodišnjih ukrasa ali biste ipak ostavili nešto para i za novogodišnje poklončiće, uradi sam ukrasi su idealan način da uštedite a da se ipak dobro zabavite. Novogodišnja dekoracija stana biće još zanimljivija ako provedete barem jedno popodne praveći novogodišnje ikebane ili ukrase sa prijateljima ili članovima porodice.

Novogodisnji ukrasi

Da novogodišnji ukrasi koje pravite izgledaju raskošno potrebne su vam šljokice, cirkoni ili  ukrasni papir. Pored toga u potreban materijal za novogodišnju dekoraciju spadaju lepak, satenske ili ukrasne mašne, ukrasne sveće i malo zimzelenih grančica. Ako želite praviti zvezdice, srca ili druge sitnice, posude, korpice možete se poslužiti testom, plastelinom, glinom ili recikliranim papirom rasvorenim u malo vode i lepka.

Novogodišnji ukrasi koje na najjednostavniji način možete da napravite su pahulje od papira. Za ovakve pahulje potrebno je parče papira kvadratnog ili okruglog oblika koje ćete presaviti po dijagonali ili napola dva ili tri puta. Zatim makazama napravite isečke na ivicama oblika koji ste dobili presavijanjem papira. Pahulje od papira možete praviti od papira bele ili neke druge boje ili od tvrdog ukrasnog papira, poput onoga od koga se prave kese za poklone.

Pahulje od papira

Od papira možete napraviti i jelkice koje možete dekorisati po želji vunicom, trakama, bojama ili perlama. Da biste napravili jednu mini jelku porebno je da od čvršćeg papira isečete četvrtinu kruga i da to parče uvijete i zalepite tako da dobijete kupu. Zatim kupasti oblik ukrasite lepljenjem vunice, vate ili ukrasnog papira.

Jelkice od papira

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Crvene čarape za poklone su svakako idealna novogodišnja dekoracija za kamin, mada njima možete ukrasiti i terasu, ulazna vrata, prozore. Za pravljenje čarapa potrebno Vam je malo platna i nekoliko satenskih mašni ili pufnica od vunice kojima ćete ukrasiti samu čarapu. Na platno nanesite nacrt čarape tako da nacrtate isti oblik postavljen na levo i na desno, zatim porubite, odnosno spojite obe strane novogodišnje čarape i ukrasite je.

Najzastupljeniji i najpopularniji su novogodišnji ukrasi u obliku lopte koji se inače mogu praviti dekorisanjem stiropornih ili staklenih lopti ili ih možete napraviti od tkanine i vunice. Da biste napravili novogodišnji ukras poput loptice potrebno je da na parčetu papira obeležite šestarom dva luka kako biste dobili isečak za loptu. Prenesite nacrt na platno i isecite 4 isečka koje ćete prišiti jedan za drugi i na kraju napunite vatom, trinom ili papirom. Zatim flomasterom sa šljokicama dekorišite loptu i po želji dodajte mašne a na vrhu lopte provucite končić za kačenje.

Novogodisnji ukrasi Uradi sam

Novogodišnje ikebane mogu posliužiti kao idealna dekoracija trpeze, radnog prostora ili kupatila. Za pravljenje novogodišnje ikebane potrebna Vam je posuda u kojoj će ona stajati a u tu svrhu možete upotrebiti neku lepu činiju, vazu, tacnu, korpu ili napravite sami posudu od gline ili testa.

Za pravljnje posuda od testa treba da umesite brašno i vodu, napravite oblik i ispečete ga. Na ovaj način,  možete napraviti i zvezde, srca ili druge ukrase koje ćete staviti na jelku ili njima upotpuniti venac za vrata. Nakon pečenja obojite sprejem, lakom ili temperama i posuda ili novogodišnji ukrasi od testa su gotovi.

Pored posude, za pravljenje novogodišnje ikebane potrebno je malo zimzelenih grančica, ukrasa za jelku, bisera, ukrasnih mašni, šišarki i dekorativne svećice. Jednostavno poređajte grančice u posudu, dodajte malo ukrasa ili perli, ukrasite mašnama i postavite svećicu. Kao finalnu dekoraciju, ikebani možete dodati malo šljokica ili štrasa za raskošni izgled.

Novogodisnje ikebane

Novogodišnja dekoracija stana biće potpuna ako okačite perle i ukrasne trake na plafonu ili prozorima. Heklanjem možete napraviti lančić od vunice koja u sebi ima sjajne niti. Lančić može biti dug nekoliko metara, a na njega možete okačiti pahulje, satenske mašne, lampione, zvezdice ili zvončiće, mada ga možete ukrasiti i perlama sa neke stare pokidane ogrlice. Pored toga što ovakav lančić može biti dekoracija stana odnosno prostorije, možete ga okačiti i na jelku, pa obogatiti njen izgled.

Pahulje od papira, novogodišnje ikebane i dekorativne trakice će učiniti da novogodišnja dekoracija stana izgleda još bogatije i raskošnije. Pri tom, novogodišnji ukrasi koje sami napravite uštedeće vam malo para koje u vreme praznika svakako lako odlaze iz novčanika, a kreativnost će vam popraviti raspoloženje.

4 Comments

  1. ja sam pronasla jo kako mogu da se naprave pahuljice. iseces krug paa ga presavijes dijagonalno, pa iseckas po svim stranama!

    • Bas tako, krugove, kvadrate, sta god vam se svidi…Reckati, reckati sa svih strana dok ne dobijete zeljeni izgled. Jednostavno a lepo..

  2. tehnike za pravljenje pahuljica od papira

    • Nadja, objasnili smo najbolje sto smo mogli, cak imate i sliku sa uputstvom kako da napravite pahulje od papira 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *