Praktični Saveti Za Uređenje Kuhinje

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uredjenje Kuhinje - Kucne CarolijeUređenje kuhinje je ponekad vrlo komplikovan zadatak, a kao srce jednog doma neophodno je kuhinju opremiti i urediti u najkraćem mogućem roku.  Kako biste od kuhinje dobili funkcionalan i lep prostor, morate napraviti plan uređenja i spisak svega što Vam je porebno. Da bi kuhinja bila funkcionalna mora imati sve neophodne kuhinjske aparate, sudoperu, mora da bude dovoljno prostrana kako biste mogli nesmetano da se krećete u njoj, a da usput svi elementi koji se često koriste budu na dohvat ruke. Zvuči malo komplikovano, ali dobrim rasporedom sve se to može postići.

Naši praktični saveti za uređenje kuhinje će Vam sigurno pomoći prilikom pravljenja plana i rasporeda.

– Ne odaljavajte suviše šporet od sudopere ni od frižidera, neće Vam prijati da se stalno šetkate i da rasipate usput povrće koje spremate, ili mrvice koje Vam ostanu na rukama dok idete ka sudoperi.

– Zidne elemente iznad sudopere pokušajte da izbegnete jer će većina njih reagovati za nekoliko godina na paru koja će se gomilati na donjoj strani elementa prilikom korišćenja tople vode.

– Nemojte koristiti radnu površinu kao mesto na kome ćete držati kuhinjske aparate jer će na taj način izgubiti funkciju radne površine. Kako biste ovo sprečili napravite police u kuhinji na kojima ćete moći da odložite mikrotalasnu pećnicu, aparat za kafu, toster ili sokovnik.

– Ako prilikom uređenja kuhinje nemate dovoljno novca za sve aparate, ostavite plansko mesto na kome će se oni nalaziti kada ih budete kupili, kako ne biste došli u situaciju da nemate gde da ih stavite.

– Sve ono što koristite svakodnevno, stavite na dohvat ruke, kako ne biste svaki put kad želite da upotrebite toster morali da ga dohvatite sa police koju inače teško dohvatate bez stolice ili merdevina.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

– Stvari koje koristite jednom mesečno ili ređe možete držati na manje dostupnim mestima.

– Bez obzira koliko Vam se dopada da šoljice, varjače ili drugo posuđe stoji okačeno u kuhinji van   kuhinjskog ormarića, potrudite se da ne držite posuđe na ovaj način. Na ovako čuvani pribor se može gomilati prašina, naročito prilikom metlanja ili usisavanja, mada se mogu gomilati i bakterije i mikroorganizmi,  pa pribor neće biti uvek čist i spreman za upotrebu.

– Ako poželite da pregradite trpezarijski i kuhinjski deo od dnevnog boravka, možete upotrebiti zavese ili paravane. Na ovaj način ćete zakloniti pogled na kuhinju, ali čete moći lako da uklonite pregradu ako Vam zatreba više prostora.

– Ako pregrađujete deo između već uređene kuhinje i dnevnog boravka, bilo pregradnim zidom ili zidanim šankom, vodite računa o  tome koliki prolaz ostavljate. Naime slobodni prolaz kroz kuhinju kao i izlaz iz nje mora biti dovoljno velik kako biste i najveće aparate iz nje kao što su zamrzivač, ili šporet mogli da iznesete u slučaju kvara ili zamene novim.

– Prilikom pravljenja rasporeda odaljite sudoperu od elemenata napravljenih od materjala koji ne trpe vodu. Povremeno se može desiti da vodom prilikom pranja isprskate deo oko sudopere, a nagomilavanje vlage izazvaće oštećenje elemenata.

– Toplota koju emituje električni šporet, takođe može loše uticati na elemente od drveta ili iverice, ali i na rad frižidera i zamrzivača pa je poželjno napraviti razmak od 10 do 20cm, ili pojačati izolaciju oko šporeta.

Ovi praktični saveti za uređenje kuhinje će Vam svakako biti od koristi prilikom opremanja Vašeg kutka za krčkanje. Uz dobar plan uređenje kuhinje će biti mnogo lakši zadatak, a primenom praktičnih saveta će uređenje kuhinje biti zadatak obavljen bez greške.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *