Kako Napraviti Saksije Za Cveće

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Saksije za cveće napravljene od različitih materjala, različitih boja, oblika ili dezena poređane na malom prostoru kao što je terasa, mogu delovati  neskladno. Elemente koji se nalaze na terasi treba jednako vizuelno povezati kao i kada sređujete dnevni boravak, kuhinju ili neki drugi deo prostora. Upravo zbog vizuelnog sklada treba voditi računa o izboru saksija za cveće koje će krasiti terase ili balkone. Boja, dezen ili oblik mogu istaći sklad u prostoru, stoga vam nudimo nekoliko uradi sam ideja kako da uredite terasu i posadite cveće u saksijama koje sami napravite i to od materjala koji imate u kući.

Vrlo zanimljiva dekoracija terase može se postići uradi sam saksijama od kuhinjskog pribora. Upotrebite stari čajnik, stari kuhinjski lonac, veliku šolju, ili staklene čaše da u njima posadite cveće. Dovoljno je samo da u kući pronađete posuđe koje nije više adekvatno za upotrebu u kuhiinji i da ga prepravite u saksije za cveće. Ukoliko posuđe koje želite da koristite za sadnju ima različite boje i šare ili ako je malo oštećeno, jednostavno kupite malo farbe za metal i sve posude prefarbajte jednakom bojom. Kako iz čajnika ili šoljice ne bi curila voda prilikom zalivanja, ispod njih stavite stari ali prefarbani poslužavnih koji će sakupljati vodu i ujedno biti dekorativni element.

Uradi sam - Saksije za cvece

Uradi sam - Saksije za cvece

Ako kupujete bilo koju vrstu hrane koja je pakovana u konzervama, sačuvajte posude nakon upotrebe, operite ih, ofarbajte u željenu boju, izbušite na dnu i dobićete prelepe saksije za cveće. Konzerve možete obojiti u jednu boju pa im kasnije dodati mašne od slame, satena ili kanapa, a ukoliko imate slikarskog dara možete ih ukrasiti raznim motivima i napraviti prava mala umetnička dela za sadnju cveća.

Ukrasne tikve mogu biti vrlo lepe saksije za omanje biljke. Jednostavno probušite i očistite tikvu, zatim je prelakirajte sa spoljne strane i zasadite cveće.

Saksije za cvece - Kucne Carolije

Saksije za cvece - Kucne Carolije

Ako već imate različite saksije i ne biste da ih menjate, na jednostavan uradi sam način ih možete ipak učiniti skladnim. Potrebno je samo da sve saksije koje imate oblepite ukrasnim papirom, platnom ili da ih obavijete asurama. Ako ste vešti u štrikanju, možete napraviti navlake za saksije od konca i pri tom ih dekorisati cvetićima od vunice. Navlake koje ovako napravite mogu se upotrebiti kao viseće saksije.

Za dekoraciju već prisutnih saksija, kao i za dekoraciju limenki od kojih želite da napravite saksije za cveće mogu se upotrebiti kamenčići ili školjke. Za ovaj uradi sam projekat potrebne su vam posude koje ćete oblepiti, lepak za pločice ili neki drugi jači lepak i kamenčići, školjke, delovi polomljenih pločica ili izglačani staklići. Premažite lepak na kamenčić i jednostavno ga prilepite na saksiju, i ponovite postupak sa svakim drugim dok ne pokrijete kompletnu površinu saksije. Kako biste mogli da pomerate saksiju kasnije, koristite sitne kamenčiće jer će kamenje u kombinaciji sa lepkom puno dodati na težini saksije.

Saksije za cvece - Uradi sam - Kucne CarolijeAko ste ljubitelj čizama i ne volite da bacite stare cipele čak i kada više nisu za upotrebu, evo divnog načina da ih iskoristite. Oštećene gumene ili kožne čizme uz malo adaptacije mogu biti idealne saksije za cveće. Ako imate više raznobojnih čizama možete ih sprejem ili bojama prefarbati pa će tako izgledati ujedno svežije i skladno. Stare cipele možete napuniti zemljom i koristiti kao saksije ili u njih postaviti manje posude u kojima ćete posaditi cveće.

Za neki od ovih uradi sam projekata za izradu saksije će se sigurno naći nešto materjala upravo u vašoj kući, dakle nećete izložiti svoj novčanik troškovima kako biste dekorisali svoju terasu. Malo kreativnosti i mašte i dobićete potpuno novi ambijent na svojoj terasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *