Kreativne Ideje Za Uređenje Dečije Sobe

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Za uređenje dečije sobe pre svega su neophodne kreativne ideje i maštovitost. U zavisnosti od toga da li se radi o uređenju dečije sobe za devojčice ili  sobe za dečake zavisiće i odabir elemenata i boja koje će se u njoj naći. Postoji mnogo toga što će pomoći interesantnijem izgledu dečije sobe, a što svaki roditelj može da uradi sam.

Farbanje drvenarije, bojenje zidova,  pravljenje nameštaja i njegova dekoracija,  pravljenje i ukrašavanje zavese za dečiju sobu, sve su ovo projekti koje uz kreativne ideje i malo mašte svaki roditelj može da uradi sam.  Na ovaj način ćete moći da uštedite, ali i da obezbedite sebi dobru zabavu dok se  poigravate u dečijem carstvu.

Uradi Sam - Ideje Za Uredjenje Decije Sobe

Uradi Sam - Ideje Za Uredjenje Decije Sobe

Boje su vrlo bitne za uređenje dečije sobe, njima se može stvoriti sasvim drugačiji vizuelni efekat prostora a da se pri tom ništa od nameštaja ne zameni novim, već samo prefarba. Ukoliko nemate mogućnost velikog materijalnog ulaganja ili želite da učestvujete svojom kreativnošću u pravljenje dečijeg carstva, kupite boje i prionite na posao. Možete jednostavno ofarbati stare garderobere, okove za prozore, vrata, radni sto i na taj način pretvorićete stvari koje se klincima ne sviđaju baš puno u zanimljive kreacije koje prate dečiju maštu.  Skinite postojeću farbu ili lak brusnim papirom ili šmirglom i nanesite novu boju.

Za uređenje dečije sobe za devojčice možete korstiti crvenu, ljubičastu, roze, žutu ili neku drugu boju koja je devojčici simpatična. Za uređenje sobe za dečake koristite zelenu, plavu, žutu, narandžastu ili neku njemu omiljenu boju. Mada uvek treba razmisliti, kako će neka boja izgledati na velikoj površini, da li će biti previše jarka ili previše tamna.

Ako umete lepo da crtate, možete ofarbati površinu jednom bojom, a drugom dodati dekorativne crteže. Dečija soba za devojčice će  igledati interesantno uz crteže cvetića, leptira, likova iz bajke, ili nekih modnih detalja poput crteža cipele sa štiklicom, torbice, mašne. Sobe za dečake biće atraktivnije uz crtež sportskog automobila, broda, aviona, junaka iz stripova ili crtanog filma. Preporučujemo da se bojenjem bavite u letnjim mesecima kako bi se farba lakše osušila, ali i kako bi prostor mogao da se provetrava. Bojenje površina i njihova dekoracija su jedan od najlakših ali i najinteresantiji zadatak koji svaki  roditelj može da uradi sam kako bi sobu za decu pretvorio u carstvo kojim će mališani vladati.

Uradi sam - Sobe Za Decake

Uradi sam - Sobe Za Decake

Ako  nemate adekvatne zavese za dečiju sobu, evo kreativne ideje koja bi mogla da bude od koristi. Ukoliko želite zavesu koja će ujedno štititi prostor od dnevnog svetla možete je sašiti i to najjednostavnije tako što ćete obeležiti platno prema dimenzijama prozora, tako da platno bude barem za 30cm duže i šire od samog okna, a zatim  napraviti porube. Platno za šivenje zavese za dečiju sobu možete kupiti u prodavnici metraže i to sa raznim aplikacijama i motivima interesantnim deci. Ako pak imate neku klasičnu zavesu možete je učiniti interesantnijom tako što ćete na nju okačiti ukrasne mašne, leptire ili zvezde.

Za šivenje unikatne zavese za dečiju sobu možete upotrebiti belo pamučno platno koje ćete sami ofarbati. Uvežite čvrsto krajeve platna gumicama za kosu, zatim platno potopite u boju za tkanine na kojoj imate uputstvo za korišćenje. Drugi način da ofarbate belu tkaninu jeste da je potopite u boju za farbanje uskršnjih jaja.

Uradi Sam - Decije Sobe Za Devojcice

Uradi Sam - Decije Sobe Za Devojcice

Ideje za uređenje dečije sobe a naročito za njenu dekoraciju, zaista su mnogobrojne. Malo mašte i kreativnosti će svaki prostor učiniti interesantnim. Najobičniju policu možete dekorisati tako što ćete na nju čiodama zakačiti motive koji se dopadaju vašem detetu.

Dečije sobe za devojčice možete dekorisati cvetićima, leptirima, oblicima srca ili mašne. Za dekoraciju police na ovaj način, isecite oblike od kartona, obojite ih i prikačite na uglove police. Sobe za dečake će biti interesantije uz motive aviona, automobila ili lopti, pa možete iseći od kartona ovakve aplikacije i okačiti ih na police, garderobere, zavese za dečiju sobu  ili tako da vise sa plafona.

Iskreno se nadamo da će primenom naših saveta i ideja uređenje dečije sobe biti najlakši i najlepši zadatak koji imate prilikom uređenja stana. Obavezno pitajte mališane koje bi motive i boje oni voleli da imaju u sobi  jer to će ipak biti njihovo malo carstvo. Dečija soba  kao omiljeni kutak klincima, mora da prati njihove ideje i želje, dok su roditelji tu da daju praktične savete i da pokušaju na najbolji način ideje sprovesti u delo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *