Kako Napraviti Torbu

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Želite da imate unikatnu torbu? Želite da imate torbe u gomilu boja kako biste ih uklapali za garderobom koju nosite u tom trenutku, ali ne možete to priuštiti sebi? Vrlo jednostavno na nekoliko načina možete sami napraviti torbu kakvu želite i da pri tom uštedite. Za sve one koji vole princip „uradi sam“ evo nekoliko ideja o tome kako napraviti torbu.

Uradi sam - torbe - Kucne Carolije

Najjednostavniji način za izradu tašne jeste da na parčetu platna obeležite željene dimenzije i oblik, zatim nacrtate dimenzije za kaišiće, isečete platno, spojite platno šivenjem, porubite gornji deo torbe, odnosno otvor, i prišijete kaiševe. Za zatvaranje torbe možete prišiti čičak traku sa unutanjih strana, ili prišiti neko veliko lepo dugme sa spoljne strane torbe i napraviti preklop  sa rupicom ili učkurom za dugme. Kao materijal za ovakvu torbicu možete upotrebiti namenski kupljeno platno, ali i farmerice, ili krpice koje imate kod kuće. Kao dekoraciju torbe možete prišivanjem dodati neki cvetić, bušene školjke, perlice ili cirkone sa nakita koji više ne nosite.

Uradi sam- Kako napraviti torbu od platna

Torba od platna - Uradi sam - Kucne Carolije

Za one koji žele unikatne šare na svojoj tašni evo još jednog jednostavnog načina kako možete napraviti torbu. Potreban Vam je ram od drvenih letvica koji možete napraviti sami i to po dimenzijama koje želite za svoju tašnu. Sa dve paralelne strane rama ukucajte male eksere u razmaku od 1 do 1,5cm, tako da jedna njihova polovina ostane izvan letvice. Zatim povežete sve eksere vunicom tako da vunica prolazi sa eksera koji je na jednoj strani rama do eksera koji je na drugoj strani. Vežite vunicu za prvi i poslednji ekser na koji se oslanja i pri tom dobro zategnite. Sledeći korak prilikom ovakve izrade jeste prosti oblik tkanja. Jedan kraj vunice vežete za osnovu konca koju ste već postavili na ram, a drugi kraj pričvrstite na ukosnicu ili zihernadlu i provlačite preko i ispod osnovne vunice. Kada završite sa provlačenjem tako da popunite kompletnu površinu rama, vežite zadnji kraj vunice kojom ste tkali za osnovnu vunicu, otkačite tkaninu koju sta napravili sa rama najjednostavnije tako što ćete ukloniti eksere sa rama. Ovakvu tkaninu možete saviti na pola pa prišiti sa spoljnih strana kako biste dobili torbu ili napraviti još jednu tkaninu istih dimanzija pa spojiti dve ratličite tkanine. Zatim napravite kaiš za torbu, a na dnu tašne možete staviti rese od vunice kako biste je ukrasili.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uradi sam- Kako napraviti torbu tkanjem

Torba od tkanja - Uradi sam - Kucne Carolije

Praktični saveti za šivenje:

Uvek obeležite dimenzije i oblik koji želite da isečete na naličju platna kako se ne bi desilo da prilikom iscrtavanja greškom ostavite tragove na licu platna odnosno na onoj strani sa koje je dezen.

Prilikom obeležavanja za sečenje platna neka dimenzije budu za  1cm veće sa svake strane koju sečete i ušivate kako porub ne bi smanjio željene dimenzije.

Proverite jačinu konca za šivenje tako što ćete probati ručno da ga pokidate. Ako to sa lakoćom izvedete, šavovi koje napravite neće biti kvalitetni i brzo će pući.

Potrudili smo se da Vam na najbolji način prezentujemo ideje o tome kako napraviti torbu. Malo kreativnosti nije na odmet, naročito kad na taj način možete da uštedite. Uživajte u kreiranju svog malog remek dela.

6 Comments

 1. Vrlo lepo uputstvo kako napraviti torbu, uz ove savete to se i ne cini previse teskim poslom, hvala vam…

  • Drago nam je da smo od pomoci. Trudimo se da temeljno objasnimo sve sto treba, tako da svi razumeju. Uzivajte u kreativnosti 🙂

 2. Potrebna mi je pomoc ako imate takva saznanja, sta se stavlja u manje tasnice,tipa pismo tasnice da bi bile krute ? Karton ili postoji nesto drugo?
  Hvala unapred

 3. Ako je potrebno da samo dno torbice (koja izgleda kao vreca) bude tvrdo, idealno je da iskoristite neki stari CD -naravno pod uslovom da se uklapa u veličinu modela torbice. Tako ćete očvrsnuti dno i pri tom će biti otporno na vodu. Za pismo torbice možete upotrebiti karton, ali je mnogo bolji izbor stari (nepotrebni) rendgenski snimak ili neka slična plastična površina (parče plastične kutije u kojoj se pakuju kolačići), eventualno se možete poigrati stiropornim tanjirićima.
  Podrazumeva se da šta god da upotrebite, treba da bude obavijeno platnom sa obe strane iz estetskih razloga.

 4. kako napraviti torbicu kao što vam je na slici ova druga.Mislim na ove tri šarene….? hvala 🙂

  • Draga Renata, napravicemo skicu bas za takvu torbicu i do sutra bice na sajtu (ako ne zurite previse). Nadam se da sam lepo razumela koja je torba u pitanju 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *