Uređenje Dečije Sobe

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uređenje dečije sobe ponekad predstavlja pravi izazov, no uz malo kreativnih ideja i malo mašte ovo postaje jedan od najzanimljivijih zadataka svakog roditelja. Kombinacijom veselih boja, aplikacija i zanimljivih formi, stvorićete ugodan kutak svojoj deci. Zavisno od toga koliki prostor imate na raspolaganju i kog su uzrasta i pola deca koja će boraviti u sobi, odaberite adekvatne komade nameštaja, motive i boje.

Ukoliko uređujete sobu za bebu, neophodno je da prostor bude funkcionalan i da ima osnovne stvari koje bebi trebaju kao što su krevetac, igračke i ormarić za garderobu. Uz kombinaciju veselih boja i aplikacija na zidovima ili krevetu beba jednostavno dobija svoje carstvo.

Međutim, uređenje dečije sobe za devojčicu koja želi da njena soba izgleda kao iz bajke ili dečaka koji želi krevet u obliku fudbalskog stadiona, može da predstavlja interesantan zadatak za roditelje. Kućne Čarolije Vam pomažu da objedinite dečiju maštu i funkcionalnost i tako obezbedite ugodan kutak svojoj deci bez obzira na to da li se radi o maloj ili velikoj sobi za decu.

Uredjenje Decije Sobe - Kucne Carolije

Neophodno je da dečija soba ima nekoliko kutaka koji su namenjeni određenim aktivnostima pa prilikom uređenja ovog prostora vodite računa o tome da ih adekvatno rasporedite. Naime, dečija soba treba da ima prostor za igru i druženje, prostor za spavanje, prostor za učenje, garderober i prostor za odlaganje igračaka i knjiga.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ako imate jednu dečiju sobu, a dvoje dece onda svaki od ovih kutaka pomnožite sa dva i shvatićete da nemate dovoljno mesta u sobi za sve to. U ovakvim slučajevima uređenje dečije sobe mora da bude dobro isplanirano uz iskorišćavanje svakog centimetra u prostoru. Kreveti na sprat ili kreveti na izvlačenje će uštedeti dosta prostora u odnosu na klasične krevete. Kako ne biste opteretili ionako mali prostor, birajte minimalistički dizajniran nameštaj, nikako velike komade koji će samo napraviti gužvu u sobi. Višenamenski komadi, fioke i police pomoći će vam da mali prostor učinite ujedno lepim i funkcionalnim.

Radne stolove je najbolje postaviti pored prozora kako bi deca učila uz dnevnu, odnosno prirodnu svetlost. U blizini radnog stola postavite policu ili fioke za knjige. Na sredini sobe kreirajte kutak za igru i druženje tako što ćete postaviti vuneni tepih sa puno jastuka za sedenje i jednim niskim stočićem. Na spoljnim stranicama garderobera postavite po koju zakačku za jakne sa lepom aplikacijom, biće i korisno i lepo.

Kucne Carolije - Uredjenje Decije Sobe

Materjale od kojih su napravljeni komadi nameštaja za dečiju sobu pažljivo birajte. Da bi boravak u dečijoj sobi bio što bezbedniji za dete, nemojte koristiti staklene površine i izbegavajte nameštaj sa oštrim ivicama koliko god je to moguće.  Naravno, potrudite se da izaberete materjale koji se lako održavaju kako biste mogli  da uklonite razne fleke od flomastera ili drugih boja, prosutog soka i tome slično.

Prilikom odabira boja za zidove ili druge veće površine, najbolje je da se opredelite za neku pastelnu nijansu. Za dečiju sobu su preporučljive pastelne nijanse zelene, plave, ljubičaste, narandžaste ili žute boje. Nasuprot tome, ne preporučuju se jarke niti tamne nijanse za bojenje većih površina u ovom prostoru.

Svim kreativnim roditeljima, Kućne Čarolije u rubrici Uradi Sam, nude nekoliko ideja i saveta o tome kako da naprave sitne komade nameštaja za dečiju sobu i kako da od nje naprave pravo malo carstvo. Nadamo se da će uz naše savete uređenje dečije sobe biti najlepši od svih zadataka koje imate prilikom uređenja stana.

1 Comment

  1. ove sobe su okkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *