Uređenje Kuhinje

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Prilikom uređenja stana, na prvom mestu je uglavnom uređenje kuhinje, mada je ovo jedan od najkompleksnijih zadataka. Kućne Čarolije Vam svojim savetima za plansko uređenje kuhinje pomažu da dobijete najbolje rezultate. Kuhinja treba da bude funkcionalna ali i lepa, pri tom ove karakteristike, zavise prvenstveno od veličine prostora kojim raspolažete, a zatim od dobrog plana za uređenje.

Kucne Carolije - Uredjenje kuhinjePrvi korak prilikom uređenja vašeg kutka za krčkanje je da odredite veličinu prostora, ili prostorije koja će biti kuhinja. Napravite spisak stvari i elemenata koje morate da imate u kuhinji. Setite se pored šporeta, sudopere i frižidera, svih drugih stvari koje smatrate neophodnim, kako ne biste za par meseci ili godinu dana poželeli i mašinu za pranje sudova ili gomilu kuhinjskih aparata koje nemate gde da smestite.  Zatim na papiru nacrtajte raspored prema stvarnim dimenzijama prostora i neophodnih elemenata. Crtajte i brišite raspored dokle god ne napravite onaj koji bi Vam najviše odgovarao.

Kada napravite raspored koji Vam najviše odgovara, razmislite o tome koje boje želite da imate u kuhinji. Ako je kuhinja otvorena ka dnevnom boravku nemojte zanemariti sklad ili kontrast koji ćete dobiti kada uredite kompletan prostor. Ako želite vizuelno da odvojite prostor, možete praviti kontrast između boja u dnevnoj sobi i boja u kuhinji. Ako želite da sve deluje kao celina, koristite iste boje ili iste kombinacije boja za oba dela. Jedno od rešenja jeste i da upotrebite jednu boju kao osnovu i za dnevnu sobu i za kuhinju, na primer belu, pa da razbijete monotoniju korišćenjem dve različite boje za kobinaciju. Na primer, za dnevni boravak koristite belu i zelenu, a za kuhinju belu i žutu. Prilikom kombinacije boja za kuhinju nemojte zaboraviti na boju frižidera, šporeta, zamrzivača i drugih aparata.

Ako u sklopu kuhinje zbog manjka prostora ili Vaše želje treba da bude i trpezarijski deo, prilikom uređenja i planiranja uvrstite i njega. Za manji prostor idealno rešenje je šank kao zamena za trpezarijski sto. Prednost šanka, pored toga što zauzima manje mesta jeste i deo šanka koji se pruža prema kuhinji, a od koga možete dobiti radnu površinu ili mesto za ređanje kuhinjskih aparata, dok u samom dnu šanka možete imati zatvorene pregrade za odlaganje posuđa. Ako se ipak odlučite za trpezarijski sto, nabavite neki od stolova na rasklapanje, tako ćete svakodnevno imati više prostora za kretanje kroz kuhinju, a kada bude potrebe za velikim trpezarijskim stolom imaćete ga u jednom potezu.

Uredjenje Kuhinje - Kucne Carolije

Uređenje kuhinje pored pravljenja rasporeda i odabira boje, obuhvata i izbor  materjala od koga će biti napravljeni elementi, radna površina, sudopera, i naravno podna obloga. Kućne Čarolije savetuju da pažljivo birate materjale, naročito za deo oko sudopere i za radnu površinu gde morate upotrebiti materjale koji trpe vodu i vlagu, kako ne bi nakon nekoliko godina počeli da reaguju ispupčenjem ili oštećenjem laka ili boje.

Uz malo Kućne Čarolije uredićete kuhinju na najbolji mogući način. Napravite od nje pravo malo carstvo, kako bi Vam vreme provedeno u njoj bilo prijatno. Želimo Vam  kuhinju lepog izgleda iz koje će se širiti mirisi ukusnih đakonija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *