Uređenje Kupatila – Dekoracija Kupatila – Napravite Pravi Izbor

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Kupatilo je najintimnija prostorija u svakom stanu ili kući pa je izuzetno  važno da bude uređeno na način na koji to odgovara onima koji žive u tom stanu. Uređenje kupatila može da prati trendove ali samo do te mere da nešto što predstavlja novu i modernu kreaciju odgovara Vašem načinu života i Vašim navikama. Ukoliko uređujete novi stan u kome još uvek ima prostora za veliko kupatilo, potrudite se da taj prostor i iskoristite. Kupatilo je ipak mesto namenjeno opuštanju a ne čista potreba. Ipak, ukoliko imate mali prostor predviđen za kupatilo, potrudite se da ga što pametnije iskoristite.

Kucne Carolije - Uredjenje Kupatila

Poželjno je da kupatilo bude pregrađeno od prostorije koja je predviđena za toalet, naročito ukoliko u stanu ne živite sami već sa članovima porodice. Odvajanjem ovih prostorija ćete izbeći pravljenje redova ispred kupatila, i prekidanje nekog od članova porodice u opuštanju dok se drugome žuri u toalet. Čak i ako raspolažete malim prostorom, možete ga pregraditi ako napravite dobar plan pre uređenja.

Kada imate određenu površinu prostora koju kupatilo može da zauzme, napravite spisak stvari koje u njemu treba da se nađu. Uređivanje kupatila će biti mnogo jednostavnije ako prvo napravite nacrt na papiru. Obeležite na papiru dimenzije prostora predviđenog za kupatilo i pravite raspored iscrtavajući sve elemente koje želite da imate u svom kupatilu.

U odnosu na veličnu kupatila i na Vaše potrebe, napravite izbor između kade i tuš kabine. Kade zauzimaju više mesta, ali Vam sa druge strane, opuštanje u kadi može zameniti odlazak u spa centar.

Luksuzne kade za  kupatilo iz snova – Uređenje Kupatila

Kucne Carolije - Uredjenje Kupatila - Kade

Ipak, ako Vam stil života ne ostavlja puno vremena za opuštanje i brčkanje, praktičnije su tuš kabine. Njihova je prednost što zauzimaju manje prostora i što će zidovi tuš kabine štititi ostatak kupatila od razlivanja vode u toku tuširanja. Ako se kupate u kadi, možete zaštiti ostatak kupatila od vode plastičnim zavesama. Međutim, plastične zavese su vrlo pogodna mesta za razvijanje bakterija koje mogu da izazovu infekcije pogotovo kod osoba sa slabim imunitetom. Razvoj bakterija na plastičnim zavesama možete delimično sprečiti redovnim pranjem i sušenjem zavese nakon tuširanja.

Tuš kabine – Uređenje kupatila

Uredjenje Kupatila - Kucne Carolije - Tus Kabine

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Lavabo je još jedna neophodna stvar u kupatilu. U zavisnosti od veličine kupatila, izaberite i veličinu lavaboa. Skrećemo pažnju na to da keramika u crnoj ili nekoj drugoj tamnoj boji, ili stakleni lavabo,  neće izgledati kao na slici iz nekog kataloga već posle jednog pranja ruku. Nekoliko mrlja od vodenog kamenca će posle svakog korišćenja ružiti površinu lavaboa.

Kucne Carolije - Uredjenje Kupatila - Lavabo

Kupatilu treba dodati i wc šolju ukoliko prostor za toalet nije odvojen. Takođe je neizostavna mašina za pranje veša i eventualno bide ukoliko je još ostalo prostora.

Uređenje kupatila kao i uređenje kompletnog stana se pored dekoracije i nužnih elemenata, odnosi i na dobro iskorišćavanje prostora. Ako je prostor za kupatilo mali, potrudite se da dobro iskoristite zidove. Razne police i viseći ormarići neće opteretiti podnu površinu kupatila a biće Vam korisni. U njima možete smestiiti peškire, sredstva za ćišćenje, sredstva za ličnu higijenu. Bolje je da imate zatvorene ormariće kako vlaga ne bi dopirala do peškira ili veša. Takođe jedan od bitnih razloga za zatvoren ormariće jeste što ćete tako zaštititi sve što se u njima nalazi od bakterija koje se šire po kupatilu.  Korpu za prljavi veš možete takođe držati na nekoj od polica ili na samoj mašini za pranje veša.

Ako želite vizuelno veće kupatilo, izaberite sitnije pločice ili mozaik i to u svetlim bojama. Tamne boje vizuelno smanjuju prostor.

Dekoracija kupatila, je jednako važna kao i dekoracija bilo koje druge prostorije u stanu. Izgled kupatila možete upotpuniti raznim elementima koji imaju školjke, cvetiće ili kamenje kao aplikaciju. Bilo da se radi o posudama za sapun, zavesama ili držačima za peškire. Usput možete okačiti neku lepu sliku ako je ostalo praznog mesta na zidovima, ili postaviti neku staklenu činiju sa gomilom školjki i kamenčića.

Uredjenje Kupatila - Kucne Carolije - Dekoracija

Takođe, kao dekoracija u kupatilu, može poslužiti biljka koja dobro podnosi vlagu, na primer srećni bambus, difembahija ili orhideja. Ovakva  dekoracija kupatila Vas neće puno koštati a svakako će oplemeniti izgled ove prostorije.

Dekoracija Kupatila

Uredjenje Kupatila - Kucne Carolije - Biljke U Kupatilu

Nemojte zanemariti uređenje i dekoraciju kupatila i time od njega napraviti samo nužno parče prostora. Spojite lepo i korisno i dobićete prostor za opuštanje koji će služiti  svim ukućanima. Pažljivo napravite odgovarajući izbor između kade i tuš kabine, tamne ili svetle keramike, modernog ili tradicionalnog dizajna. Nadamo se da smo Vam dali interesantne ideje i korisne savete za uređenje kupatila.

1 Comment

  1. Odlicne ideje za izbor elemenata i dekoracije! Kupatilo je mesto za odmor i relaksaciju. Takodje je dobro resenje naci dobru kolekciju elemenata slicnih i jednostavnih linija kao osnovu za mastovitu individualnu dekoraciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *