Uređenje Vrta – Stari Ćupovi Kao Saksije Za Cveće

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uređenje vrta, za razliku od uređenja terase zahteva više vremena i više rada, ali ako već imate privilegiju da posedujete dovoljno prostora oko kuće koji biste mogli lepo urediti, onda se potrudite da od njega stvorite mesto u kome ćete uživati sa porodicom ili prijateljima. Ono što karakteriše lepotu svakog vrta su biljke koje se u njemu nalaze, a  propratni dekorativni elementi ili zanimljiv odabir saksija i žardinjera doprineće zanosnom ambijentu.

Biljke će same po sebi oplemeniti prostor, no ipak saksije u kojima se cveće nalazi dosta utiču na izgled prostora. Saksije i žardinjere bi svakako trebalo uklopiti sa ostalim elementima koji se nalaze u vrtu. Jedna od ideja za saksije za cveće u vrtu ili na terasi jesu stari ćupovi ili stare zemljane posude koje će ujedno biti dekorativni i funkcionalni elementi.

Uredjenje Vrta - Ideje Za Saksije

Uredjenje Vrta - Ideje Za Saksije

Ukoliko imate oštećene stare ćupove, dovoljno je da ih lepo očistite, prelakirate i da u njima zasadite nekoliko zanimljivih biljaka. Drvo života, čuvarkuća, bandžamin ili neka vrsta kaktusa savršene su biljke za sadnju u ćupovima. Ćupovi su inače napravljeni od materjala koji biljci prija, tako da neće biti negativnog uticaja na njen razvoj što se može desiti sadnjom u plastičnim posudama.

Uredjenje Vrta - Saksije za cvece

Uredjenje Vrta - Saksije za cvece

Saksije za cveće napravljene od ćupova možete postaviti pored fontane ili ih poređati na stepenicama koje ste napravili od kamena. Takođe ih možete postaviti grupisano tako da dva ćupa leže na bočnoj strani dok jedan ćup postavite uspravno u sredini. Drške ćupova koji leže na boku možete upotrebiti da kroz njih provučete manje saksije sa cvećem.

Ukoliko su ćupovi koje želite da koristite kao saksije za cveće dosta oštećeni ili vam se jednostavno ne dopada njihova voja, možete ih ofarbati ili oslikati tako da se savršeno uklope u prostor ili da budu u potpunosti naglašeni u odnosu na okolinu.

Saksije za cvece - Uredjenje Vrta

Saksije za cvece - Uredjenje Vrta

Dodatni dekorativni elementi u vrtu koji je ispunjen ćupovima mogu biti drveni točkovi, stara zaprega ili imitacija bunara na sredini travnjaka. Drvena burad i drvene kofe takođe će se lepo uklopiti u ovakav ambijent.

Ako želite raskošne elemente u svom vrtu, dovoljno je da ćup obojite zlatnom bojom, prekrijete ga vezom bisera i  pored njega kao dekorativni element stavite čarobnu lampu.

Za uređenje vrta potrebno vam je nekoliko dobrih ideja, malo mašte i dobre volje da se posvetite ovom prostoru. Najviše posla ima u prolećnim i jesenjim mesecima, no ipak ovaj posao vam neće oduzeti mnogo vremena a zauzvrat će vam pružiti uživanje u divnom ambijentu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *